Platfod

Svangbuen er med til at give stødabsorption ved belastning af foden.
Når du er platfodet er denne svangbue affladet i større eller mindre grad.

Årsag

Der er mange årsager til platfod, men det ses oftest pga. overbelastning/overvægt og svækkelse af muskler.

Behandling

Det er vigtigt at svangen rettes op – både for at skabe den støddæmpende effekt igen, for at bedre gang/ løb, for at bedre kredsløbet, men også for at foden ikke danner yderligere fejlstillinger.
Svangen kan rettes op ved at styrke musklerne, benytte gode støttende sko og et fodindlæg.

Hulfod

er det modsatte af en platfod. – her ses en højere svang end normalt.
Her ses ofte gener ovenpå foden, fordi vristen bliver tilsvarende høj.

Behandling

Det er vigtigt at benytte et fodindlæg, for at mindske risikoen for yderligere fejlstillinger og sikre en mere optimal gang.

Gigt

Gigt kan opstå i led, knogler, muskler og bindevæv.
Symptomerne er forskellige men fælles for de fleste er, at de gør ondt og nedsætter bevægeligheden. Det kan gøre det svært at pleje fødderne selv.
På fødderne kan der bl.a. opstå knyster, fejlstillinger og gigtknuder. Dette kan bl.a. give hård hud, ligtorne og negle der enten fortykker eller bliver nedgroede.

Behandling

Jeg kan fremstille aflastninger, hvis der er smerte pga. knyster og fejlstillinger i foden. Derudover kan jeg fremstille fodindlæg, der kan aflaste den gigtplagede fod.
Når der er gigt i fødderne, er det meget normalt at fødderne forandrer sig. Nogle gange hurtigt, andre gange langsomt. Derfor er det vigtigt at komme regelmæssigt til fodbehandling hos en statsautoriseret fodterapeut. På den måde kan mange gener forebygges.

Smerter i ryg, hofte eller knæ

Kan stamme fra fejlstillinger i dine fødder. Hvis dine fødder ikke har en korrekt stilling vil dette medføre at du ikke går korrekt og den stødabsorberende effekt ikke fungerer optimalt og dette kan forplante sig som smerter længere oppe i kroppen.
Det viser sig især hvis du belaster dine fødder meget fx ved løb.

Behandling

På baggrund af analyser af din gang og dine fødder, udarbejder jeg specialfremstillede fodindlæg, som vil kompensere for evt. ubalancer og dermed afhjælpe eller forebygge smerter fx i ryg, hofte eller knæ.